Friday, 25 January 2013

Sayangi mereka sebelum terlambat..



Assalamualaikum



\
sumber: dari hfon sendiri



I don't know how to start this entry but what could I say is Subhanallah. Okay,let's focus on the photo above. Could you see the three person in the red circle? There are a husband and wife with their kind-hearted son.. I think the son is more than a kind-hearted person. He is so......(I don't know how to describe him).  FYI, pasangan suami dan isteri ni are OKU people. Orang kelainan upaya. They are blind. I don't know either they are naturally blind or something had happened that make them turn into that way. The thing that makes me amazed about this family is the son doesn't feel ashamed with his parents even though their physical are imperfect. Tangan kanan si anak memimpin si ayah manakala tangan kirinya menjadi pengganti tongkat buat si ibu untuk terus melangkah. Semoga anak ini sentiasa di berkati. 

Honestly, bila aku tengok budak lelaki ni aku rasa sebak, aku rasa nak nangis sebab aku pernah rasa malu dengan parents aku sendiri walaupun diorang sempurna fizikal. Yes, I'm a bad daughter. BAD! Very bad. I always comparing my parents with my friends' parents in all aspect. Memang betul kata orang, kalau kita terus bandingkan diri kita dengan orang lain, kita takkan pernah rasa cukup. Kadang-kadang, bila aku rasa tak puas hati dengan abah & ma, aku selalu merungut kenapa diorang yang jadi mak ayah aku instead of orang yang lain, yang lagi better. Astghfirullah. I shouldn't do that. I'm an ungrateful person. BUT, that was before. Maybe masa tu aku tak nampak dan tak pandai hargai jasa kedua orang tua aku. 

                       
ikhsan Incik Google

Aku bersyukur sangat-sangat sebab Allah sedarkan aku sebelum terlambat. Sebelum Dia ambil balik hak Dia yang Dia pinjamkan sementara dekat aku iaitu abah & ma. Alhamdulillah, aku masih ada abah & ma yang menjadi penguat semangat aku. Tanpa mereka, aku bukan sesiapa. Allah itu Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaNya. Abah dan ma adalah perkara paling terbaik yang Allah kurniakan dalam hidup aku. Aku BANGGA dengan kedua ibu bapa aku walaupun mereka bukan orang ternama, bukan orang kaya, bukan pemegang ijazah, tetapi mereka adalah abah dan ma aku dunia akhirat. Tiada pengganti.

sumber: Incik Google



Love them so much <3

psstt: sentiasa bersyukur dengan apa yang ada :)
Adios.



3 comments:

  1. Hargai selagi mereka masih ada :')

    ReplyDelete
  2. Nang Nor Azimah: betul tu :)
    Serikandi Islam: InsyaAllah..:)

    ReplyDelete

Thanks for dropping by! Tinggalkan jejak anda disini